Αξιοποίηση από τον ΟΕΚ του αποθέματος των κατασκευών

Αξιοποίηση από τον ΟΕΚ του αποθέματος των κατασκευών

Αρ. Πρωτ. 12697/08.03.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Οι δυσμενείς για τη χώρα μας οικονομικές συνθήκες και οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς σε κάθε τομέα της αγοράς. Ένας από αυτούς είναι και ο κατασκευαστικός τομέας. Η έλλειψη ρευστότητας και η δεινή θέση πολλών οικογενειών, έχουν ως αποτέλεσμα η απόκτηση κατοικίας να περνά σε δεύτερη μοίρα. Συνέπεια όλων αυτών είναι η μεγάλη αύξηση των αδιάθετων κατοικιών από τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις. Τη δεδομένη στιγμή ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μπορεί να επωφεληθεί από την πληθώρα αδιάθετων διαμερισμάτων και να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους.

Με αυτό τον τρόπο, το απόθεμα των ετοίμων κατασκευών θα αξιοποιηθεί με τον καταλληλότερο τρόπο, καθώς θα ενισχυθεί και η ρευστότητα στην αγορά, αλλά και τα διαμερίσματα θα μπορούν να διατεθούν σε χαμηλότερες τιμές προς τον ΟΕΚ. Έτσι και η αγορά θα ενισχυθεί και ο ΟΕΚ θα ωφεληθεί. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να παρέμβει, έτσι ώστε ο ΟΕΚ να αξιοποιήσει τo απόθεμα από αδιάθετες κατοικίες, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 200.000.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην αξιοποίηση των αδιάθετων κατοικιών μέσω του ΟΕΚ, τα οφέλη της οποίας θα είναι σημαντικά τόσο για τον Οργανισμό, όσο και για την εγχώρια οικονομία;

Απάντηση Υπουργείου